Szerverösszevonás GYIK

Szerverösszevonás.jpg

A fórumon teszik közzé az aktuális információkat, amennyiben szerverösszevonást hajtanak végre bármely régióban, szervereken.

Összefoglaljuk az általános tudnivalókat.

Tartalomjegyzék

Általános

Mely szerverek lesznek összevonva?

 • Az alábbi szerverek kerülnek összevonásra:
ezen a részen részletezik aktuálisan.

Le lesz nullázva a Yang.png Yang, Won.png Won és a Gaya.png Gaya?

 • Nem, megtarthatod az összes vagyonodat.

Kihez fordulhatok, ha problémám van?

Tárgyak/leltár

Mi fog történni a felszerelésemmel?

 • Ugyanúgy mindegyik át fog kerülni az új szerverre. A felszerelési tárgyaidat, kedvenceid és hátasaid a Tárgypiac raktáradban fogod megtalálni az összevonás után.

Mi történik, ha az összes érintett szerveren öt karakterem van, mindegyik teli leltárral?

 • Sem a karaktereid, sem a leltárad tartalma nem vesznek el. A fiókodon található minden karakter egy helyre kerül, és elérhető lesz a karakterválasztó képernyőn. Ezután csak akkor fogsz tudni új karaktert létrehozni, ha kevesebb, mint öt van. Minden tárgy a Tárgypiac raktárba kerül majd.

Telni fog a korlátozott időtartamú Tárgypiacos tárgyaim ideje az összevonás alatt is?

 • Igen, sajnos ez nem kerülhető el. De igyekezni fogunk olyan rövid ideig lekapcsolva tartani a szervereket, amennyire csak lehet.

Mi van, ha törölni akarok egy karaktert, de vannak nem átadható tárgyaim a raktárban? Elveszítem azokat a tárgyakat?

 • Igen, a tárgyaid szintén törlésre kerülnek ekkor.

Mi fog történni a Sárkánykő-alkímiámmal az összevonás során?

 • Az alkímiád eltávolításra kerül a DSS leltáradból az összevonás során, és a tárgypiac raktáradban kerül elhelyezésre. A felszerelt Sárkánykövek is ide fognak kerülni. Miután véget ért az összevonás, a Sárkányköveidet a fiókod bármelyik karakterén el tudod helyezni.

Bármelyik karakteremmel kivehetem a Sárkányköveket?

 • Igen, a fiókodon minden karaktereddel kiveheted és használhatod a Sárkányköveket.

Tudok a Sárkányköveimmel kereskedni vagy eladni őket az összevonás után?

 • Nem. Azok a kövek, melyek fel voltak szerelve, NEM lesznek átadhatóak vagy eladhatóak az összevonás után. Kérünk, győződj meg róla, hogy azzal a karakterrel veszed ki a köveket, amelyikre később fel akarod szerelni őket. Ez a korlátozás nem vonatkozik azokra a kövekre, melyek az összevonás előtt nem voltak felszerelve. Ebben az esetben csak a játék alap korlátozásai érvényesülnek.

Mi történik, ha egy NPC-nél hagyom a felszerelésem, hogy 6. vagy 7. bónuszt adjak hozzá?

 • Ha egy 6. vagy 7. bónusz hozzáadása volt folyamatban egy tárgyadhoz egy NPC-nél, minden felszerelést és anyagot visszakapsz a Tárgypiac raktáradba, amit nála hagytál. Ha használtál erősítőt, a százalékos értéknek megfelelő számú Kicsi erősítő.png Kicsi erősítőt fogsz visszakapni.

Karakterek

Mi történik, ha az új szerveren több karakternek is azonos a neve?

 • Egy szerveren nem viselheti több karakter is ugyanazt a nevet. Emiatt csak egy karakter tarthatja meg a nevét, a többinek pedig meg kell változtatnia a sajátját. Az összevonási folyamat bonyolultsága miatt nem tudjuk előre megmondani, hogy mely karakterek kényszerülnek majd változtatásra. Ha egyik karaktered érintett, egy felugró ablakban értesítést kapsz, ahol egy új nevet adhatsz meg az összevonás utáni első bejelentkezéskor.

Át kell neveznem a karakterem akkor is, ha a másik, magasabb szintű karakter véglegesen tiltva van?

 • Igen, sajnos az összevonás során nem lehetséges ellenőrizni, hogy egy fiók tiltva van-e vagy sem.

Sok karakterem van azokon a szervereken, amik össze lesznek vonva. Mindegyiket áthelyezhetem az új szerverre?

 • Egyik karakter sem lesz törölve, mindegyik áthelyezésre kerül az új szerverre. A fiókodon található minden karakter egy helyre kerül, és elérhető lesz a karakterválasztó képernyőn. Ezután csak akkor fogsz tudni új karaktert létrehozni, ha kevesebb, mint öt van.

Mennyi időm van arra, hogy elvégezzem az összevonást?

 • A karbantartás után bármikor bejelentkezhetsz a játékba és elvégezheted a saját szerverösszevonásodat. A community managerek ki fogják hirdetni a határidőt a fórumon, ameddig el kell végezned az összevonást. Ha addig nem végzed el az összevonást, elveszíted a már létező karaktereid.

Már nem tudom szétosztani a karaktereim a weboldalon. Hol fogom őket megtalálni az összevonás után?

 • Minden karakter egy fiókon belülre lesz összevonva. A karakterválasztó képernyőn több oldal van, ahol megtalálhatod és kiválaszthatod az összes karaktered.

Mivel különböző birodalmakban voltak a karaktereim, egy véletlenszerű birodalomba kerültem az összevonás után. Van mód a birodalmam megváltoztatására?

Céh

Mi fog történni a céhemmel?

 • Ha a karaktered az összevonás célszerverén van, akkor a céhed változatlanul megmarad. Ugyanakkor minden céh céhtelke törlésre, majd újra kiosztásra kerül, hogy mindenkinek biztosítsuk az egyenlő esélyeket az összevonás után. Ha a karaktered olyan szerveren van, ami egybe lesz vonva egy másikkal, akkor a vezetőt kivéve minden céhtag el lesz távolítva a céhből az összevonás során. Ezután újra csatlakozhatnak a céhhez, amennyiben ugyanahhoz a birodalomhoz tartoznak.

Mely szerverek a célszerverek?

 • Technikailag az alábbi szerverek számítanak célszervernek:
Itt részletezik a hírben aktuálisan.

A céhem olyan szerveren van, ami össze lesz vonva egy másik szerverrel az összevonás során. A céh vezetőjeként mit kell tennem, hogy biztosan ne veszítsem el?

 • Hogy megtarthasd a céhed, a következőkre kell odafigyelned:
 • Ugyanabban a birodalomban kell lenned az összevont szerveren, mint ahol a céhed van.
 • Legalább 3 tagja legyen a céhednek.
 • Vezetőként legalább egyszer be kell jelentkezned az összevonás előtti 30 napban.
 • Példa: XY nevű fiókodban a következő karakterek vannak, különböző szervereken: Karakter 1: Sárga birodalom, céh vezető Karakter 2: Kék birodalom, nincs céhben Mivel két különböző szerveren és birodalomban vannak a karaktereid, az összevonás során véletlenszerűen fog eldőlni, hogy az új szerveren melyik birodalomba fog átkerülni mindkét karaktered. Ha a kék birodalomba kerülsz, a sárga birodalomban lévő céhed törölve lesz, mivel a céh létezése függ a céhvezértől. Ha nem szeretnél mindent a véletlenre bízni, akkor felkészülhetsz az összevonásra azzal, hogy szerzel egy Birodalmak oldata.png Birodalmak oldatát, és a második karaktereddel a céhednek megfelelő birodalomra váltasz. Alternatív megoldásként törölheted az összes rossz birodalomban lévő karakteredet. Így biztos lehetsz benne, hogy az összevonás során a megfelelő birodalomba kerülsz.

Céhterületek újra felosztása

 • Az összevonást követően minden céhterület újra kiosztásra kerül. Annak érdekében, hogy mindenki tisztességes esélyt kapjon arra, hogy licitálhasson a legjobb területekre, az összevonás után hamarosan aktiválni fogjuk a céhes telekárveréseket. A részletekről tájékoztatunk titeket.

Kap valamilyen kompenzációt a céh vezető az elveszített telek miatt?

Lesz bármilyen hatása a több mint 70 tagú céhekre, ha az Erő oltára törlődik a céhterülettel együtt?

 • Az összevonás során minden céhtag el lesz távolítva. Amint a céhnek van telke és felépített oltára a szerverösszevonás után, lehetőség lesz új tagok hozzáadására is.

Lenne lehetőség arra, hogy a céhterületek csatornánként eltérjenek? Így minden céh megtarthatná a területét.

 • Nem, erre nincs lehetőség.

A szerverösszevonás óta nem jelenik meg többé a céh logóm. Ez egy hiba?

 • Nem, ez nem hiba. Az összevonás után egyszerűen csak töltsd fel újra a céh logót.

Céhvezér vagyok és van céhbankunk. Mire kell ügyelnem?

Mivel töröljük a céhterületed, a céhraktárad is meg kell szüntetnünk. Kérünk, vegyél ki minden tárgyat a céhraktárból még az összevonás előtt. Minden céhraktárban hagyott tárgy a szerverösszevonás során a céh vezető Tárgypiac raktárába kerül áthelyezésre.

Raktár/tárgypiac raktár

Mi fog történni a raktárammal?

 • A karaktered minden tárgya áthelyezésre kerül a Tárgypiac raktárba. Egyetlen tárgyad sem fog elveszni!

Nagyobb lesz a raktár?

 • Nem, a raktáradban ugyanannyi helyed marad. Csak a raktár első oldala fog összevonásra kerülni. Ha korábban bővítetted a raktáradat, az ott tárolt tárgyak is a Tárgypiac raktáradba kerülnek áthelyezésre.

A különböző szervereken lévő raktáraimhoz különböző jelszavak tartoznak. Melyik raktár jelszó lesz érvényben?

 • A rendszer véletlenszerűen fog egyet választani a jelszavaid közül. Egyszerűen csak próbáld végig az összes lehetséges jelszavad az új szerveren. Alternatív megoldásként a weboldalon keresztül kérheted raktár jelszavad újraküldését e-mailben.

Egyéb

Mit kell tudnom a nevelhető házikedvencekkel kapcsolatban?

 • Mivel a házikedvenced élettartama rövid és meghalhat, azt javasoljuk, hogy etesd meg időben az összevonás előtt. Ha igazán biztosra szeretnél menni, akkor beteheted kedvenced egy Szállító doboz.png Szállító dobozba (elérhető a Tárgypiacon), így a kedvenced nem öregszik. Az összevonás után megtalálod a Tárgypiac raktáradban.

Érinteni fogja az összevonás a játékbeli házasságomat?

Mi fog történni a barátlistámmal?

 • A barátlistád törlésre kerül. A család listával ellentétben a barátlistán nem tudjuk automatikusan frissíteni a neveket. Beszélj a barátaiddal az összevonás előtt, így megtalálhatjátok majd egymást ismét az összevont szerveren.

Hogyan találom meg azokat a barátaimat, akik átnevezték a karakterüket?

 • A legegyszerűbb, ha beszélsz velük az összevonás előtt, így utána meg fogjátok találni egymást.

Ha több fiókom van az összevont szervereken, akkor ki kell választanom öt karaktert, melyekkel folytatni akarom a játékot?

 • Nem, a fiókjaid nem lesznek sem összevonva, sem törölve.

Lehetséges lesz új fiókokat létrehozni az összevont szerveren, vagy ez le lesz tiltva, és csak a "régi" szervereken keresztül lesz hozzáférhető?

 • Egyelőre minden szerveren lehet létrehozni új fiókokat az összevonás után.

Kiválaszthatom, hogy melyik újonnan összevont szerverre kerüljön át a karakterem?

 • Nem, nem tudod kiválasztani. Például ha az 1 - 5. szerverek lesznek összevonva, akkor minden játékos az újonnan létrehozott szerverre fog átkerülni.

Példa: Az 1. szerveren van egy karakterem a piros birodalomban, egy másik pedig a sárga birodalomban a 2. szerveren. Amikor az 1. és a 2. szerver összevonásra kerül, választanom kell egy birodalmat?

Mi fog történni a szörnykártyáimmal? Érinteni fogja ezeket?

 • A szörnykártyáid teljes egészében átvitelre kerülnek. Minden kártya megmarad! Ha több különböző szerveren is játszottál, akkor az eddigi teljesítéseidet összevonjuk egybe a célszerveren.

Az összevonás után a kliens többször mutatja ugyanazt a karaktert a karakterválasztó képernyőn. Ez egy hiba?

 • Előfordulhat ilyen megjelenítési hiba kezdetekben, de magától megoldódik az első bejelentkezésed után.

Mi történik a postaládában tárolt küldemény nélküli, illetve azzal rendelkező üzeneteimmel?

 • Minden üzeneted a postaládádban, - legyen az olvasott vagy olvasatlan - ami csak szöveget tartalmaz, véglegesen törlésre kerül a szerverösszevonás során. A levelekhez küldeményként kapott tárgyak, Yang.png Yang, és Won.png Won GM üzenetként kerülnek elküldésre a szerverösszevonás után. Ezután 30 nap áll rendelkezésedre átvenni ezeket a küldeményeket. Ennek lejárta után minden GM üzenet törlésre kerül.

Mi fog történni a Prémium magánboltommal?