A ló egy sokkal gyorsabb közlekedési lehetőség, mint a sétálás. 25-ös szinttől használhatunk lovakat, amit a Lovászinastól kapunk meg. Ha sikerülnek a küldetések és megvannak a megfelelő eszközeink, egy hűséges állatunk lehet a játékban. A lovak mellett számos más állatot megvásárolhatunk Tárgypiacon, vagy eventek alkalmával juthatunk hozzá.

Általános információ

Ló hívás

A Lóhívás Lóhívás megmutatja, hogy mennyire sikeresen tudjuk hívni a lovat. Minden hívási kísérlet 100 manába kerül.

A

Icon bg.png
Lószelídítés könyve.png

Lószelídítés könyve a makrancos lovakat is megszelídíti.

Lóhívás szintje 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Esély a ló hívására 10% 15% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100%

Ételek

A lovat etetni kell, hogy ne haljon meg. Az etetés gyakorisága a ló szintjétől függ. Minél alacsonyabb a szintje, annál gyakrabban kell azt etetni. A ló szintjétől függ, hogy milyen étel szükséges az etetéshez.

Kép Étel Ló fajta Szint
Széna.png Széna Kezdő Ló 25-ös szinttől általános dropp
Repa.png Répa Csata Ló 35-ös szinttől általános dropp
Ginzeng.png Vörös ginzeng Katona Ló 50-es szinttől általános dropp
Állapot Jelentés
Normál.png Normál
Éhes.png Éhes
Éhező.png Éhező
Halott.png Halott

Ló élesztők

A ló meghal, ha nem etetjük. Ha meghalt a ló, akkor egy-egy megfelelő növénnyel újra lehet éleszteni. Ezeket a növényeket különböző nehézségű kazamatákban szerezhetjük meg. A növényt a Lovászinashoz kell vinni, aki újraéleszti azt. A növények a következők:

Kép Növény Ló fajta Megtalálható
Titokzatos gyogynoveny.png Könnyű majom növény Kezdő Ló Sziklamajom Hasun Dongban
Normál majom növény.png Közepes majom növény Csata Ló Gyalogló majom Jungsun Dongban
Majom noveny nehez.png Nehéz majom növény Katona Ló Majom fejedelem Sangsun Dongban

Ló cukorka

A Tárgypiacon vásárolható meg a Ló cukra 25 -ért. Lehetővé teszi hogy nevet adj a hátasodnak 30 napra. Szintén növeli a védelmi értékedet 20-szal erre a 30 napra.

Kézikönyv a lóhoz

Ha rákattintasz a lóra egy kis ablak jelenik meg. Ezzel a következők érhetőek el:

 • Etetés: Megeteti a lovat.
 • Felszállás: Felszáll a lóra.
 • Visszaküldés: Elküldi a lovat.
 • Alkat megfigyelése: Az erőt és kitartást mutatja.
 • Elnevezés: ló cukra szükséges az elnevezéshez.
 • Semmi (ablak bezárása)

Billentyűparancsok

Ezek billentyűparancsokkal is használhatók:

 • CTRL + B -> Ló elküldése
 • CTRL + F -> Ló etetése
 • CTRL + H -> Fel- vagy leszállás
 • CTRL + G -> Fel- vagy leszállás
 • CTRL + J -> Leszállás

Lófajták és jellemzőik

4 különböző típusú ló van:

Pony

Pony

Leírás: A Lovászinasnál 10-es szinttől érhető el Icon bg.pngLovaglójegy.png Lovaglójegyért cserébe. A lovaglójegyet küldetések jutalmaként vagy Vadászküldetésekért kapod. Átadható és a piacon eladható. 10 percig használható, de csak óránként egyszer. A Pony úgy néz ki, mint a Kezdő ló céh nélkül. átadható

Kezdő ló

Kezdő Ló (céh nélkül)
Kezdő Ló (céhben)
Kezdő Ló (céhvezérként)

Leírás: A kezdő ló egy egyszerű ló. Lovagolni lehet rajta, azonban nem harcolhatunk róla és nem használhatóak a speciális képességek. Lótakarmányra van szüksége, ami Széna néven érhető el a játékban. A képernyő tetején, a bal oldalon lévő ikon megmutatja, hogy a ló éhes-e vagy sem, valamint, hogy meddig használható, esetleg pihennie kell-e.

Csata ló

Csata Ló (céh nélkül)
Csata Ló (céhben)
Csata Ló (céhvezérként)

Leírás: A Csata ló a fejlett ló. Harcolhatunk róla, de nem használhatóak a speciális képességek. Lótakarmányra van szüksége, ami Répa néven érhető el a játékban. A képernyő tetején, a bal oldalon lévő ikon megmutatja, hogy a ló éhes-e vagy sem, valamint, hogy meddig használható, esetleg pihennie kell-e.

Katona ló

Katona Ló (céh nélkül)
Katona Ló (céhben)
Katona Ló (céhvezérként)

Leírás: A Katona ló a professzionális ló. Harcolhatunk róla és a speciális képességek is használhatóak. Lótakarmányra van szüksége, ami Vörös ginzeng néven elérhető a játékban. A képernyő tetején, a bal oldalon lévő ikon megmutatja, hogy a ló éhes-e vagy sem, valamint, hogy meddig használható, esetleg pihennie kell-e.


A következő képességeket lehet megtanulni: Lovaglás könyvével fejleszthetőek a képességek, de csak M1-ig.

 • Harc lóhátról: 50-es szinttől. Lovagolj és támadj az ellenségre
 • Ló dübörgés: 52-es szinttől. Szétdöngöl minden ellenséget a környéken.
 • Erő hullám: 55-ös szinttől. Támadj meg minden ellenséget a lóról.
 • Nyílzápor: 50-es szinttől, csak nindzsák számára. Nyilazz lóról az ellenségre.

Lovas küldetések

Ahhoz, hogy egy lovat fejleszteni tudj, szükséged van egy Icon bg.pngLómedál.png Lómedálra a leltáradba, amit a Lovászinasnál tudsz beváltani. Ha egy küldetés sikertelen, lehetőséged van újrapróbálni azt.Bug.png Vigyázat, hiba! Minden lovas küldetésnél, kivéve a köztes küldetéseknél, 30 perc áll rendelkezésre; ezt gyakran nem jeleníti meg a küldetés tekercs!


Kezdő Ló

Szükséges 25-ös szint Icon bg.pngLómedál.png Lómedál 100.000 Icon bg.pngYang.png Yang
Lóhívó Icon bg.pngLókép.png Lókép


Ha elérted a 25-ös szintet, menj el a Kezdő majom kazamatába, ahol szerezhetsz Lómedált. A Lómedál a többi játékostól is megvásárolható; a piacon vagy kereskedésben. A Lovászinas csak akkor ad küldetést, ha van Lómedál a leltárban. Kattints rá, majd az "Információ a lóról" lehetőséget kell választani. Fogadd el a küldetést. 20 Vad íjászt kell megölni 30 perc alatt. Vigyázz hogy ne téveszd össze az Erős Vad íjásszal, aki nagyon hasonló, de felismerhető az eltérő pirosas színéről. Ügyelj, arra, hogy ne veszíts sok időt az oda és vissza úttal, sokat segít, ha pontosan ismered az utat. A feladat könnyebb, ha valaki segít. A küldetés végén beszélj a Lovászinassal. A gyorsabb odaérés érdekében meghalhatsz, ez nem számít.

Sikeres küldetés esetén a Lovászinas előállítja neked a Lóképet, ami egy kis időbe telik. Meg kell várni, amíg a bal oldalon megjelenik az értesítés, hogy elkészült a Lókép. Egyes esetekben ez csak 12-14 óra, de általában 24 óra alatt készül el. Menj vissza a Lovászinashoz, akitől 100.000 Yangért megvásárolhatod a lovaglási engedélyt. A Lóképet megkapod, mivel azonban a lóhívás még mindíg "0" szinten van, így csak 10% az esély a lóhívásra. Tehát türelem.

Vigyázz: A Lókép önmagában nem működik. Csak akkor használható, ha sikeres volt a küldetés és 100.000 Yangért megvásároltad a Lovászinastól. A piacon megvásárolt Lókép nem működik. Szintén nem működik, ha ugyan sikeres volt a küldetés, de a Lóképet nem a Lovászinastól vásároltad.

I icon.png Jegyzet: Ha megpróbálunk elkezdeni egy lovas küldetést, anélkül, hogy lenne nálunk Lómedál, megjelenik egy küldetés tekercs, amely felszólít arra, hogy szükséges beszereznünk egyet. Miután beszereztük folytatható a küldetés.


Csata Ló

Szükséges 35-ös szint 10-es szintű ló Icon bg.pngLómedál.png Lómedál 500.000 Icon bg.pngYang.png Yang
Lóhívó Icon bg.pngFelfegyverzett ló könyv.png Felfegyverzett ló könyv


A küldetés a 10-es szintű ló megszerzése után indítható. 30 perc alatt kell megölni 100 Kígyó íjászt, vagy Skorpió íjászt (ezeket lehet keverni, de az SD2-ben megölt íjászok nem számítanak). Érdemes olyan üres csatornát választani, ahol nincsenek sokan. Mivel ez a feladat nehéz egy játékos számára, érdemes segítséget kérni más játékosoktól. Egy csoportban összesen 8 játékos lehet. A csoport tagjai a sivatagban megölik a felesleges szörnyeket, ezzel biztosítva a feladat sikerességét. Ha elfogynak a szörnyek, célszerű "megtisztítani" a térképet, a nem megfelelő szörnyektől. A csoport vezetőjének neked kell lenned, azonban nem szükséges ölnöd. A csapattagok által megölt szörnyeket is számolja. Ha kész a küldetés, menj a Lovászinashoz, aki sikeres küldetés esetén előállítja neked a Felfegyverzett ló könyvet, ami egy kis időbe telik. Meg kell várni, amíg a bal oldalon megjelenik az értesítés, hogy elkészült a Felfegyverzett ló könyv. 22-24 órába telik az elkészítés. Menj vissza a Lovászinashoz, akitől 500.000 Yangért megvásárolhatod a lovaglási engedélyt.

Vigyázz: A Felfegyverzett ló könyv önmagában nem működik. Csak akkor használható, ha sikeres volt a küldetés és 500.000 Yangért megvásároltad a Lovászinastól. A Piacon megvásárolt Felfegyverzett ló könyv nem működik. Szintén nem működik, ha sikeres volt a küldetés, de a Felfegyverzett ló könyvet nem a Lovászinastól vásároltad.

Katona Ló

Szükséges 50-es szint 20-as szintű ló Icon bg.pngLómedál.png Lómedál 1.000.000 Icon bg.pngYang.png Yang
Lóhívó Icon bg.pngKatonai ló könyv.png Katonai ló könyv

A küldetés a 20-as szintű ló megszerzése után indítható. 30 perc alatt kell 300 Démon íjászt megölni a Démon toronyban. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak erre a küldetésre is, mint a Csata Ló esetében. Neked kell lenned a csoport vezetőjének, akkor fogja számolni a csoport által megölt szörnyeket. Ha kész a küldetés, menj a Lovászinashoz, aki sikeres küldetés esetén előállítja neked a Katonai ló könyvet. Ez egy napba fog telni. Meg kell várni, amíg a bal oldalon megjelenik az értesítés, hogy elkészült a Katonai ló könyv. Menj vissza a Lovászinashoz, akitől 1.000.000 Yangért megvásárolhatod a lovaglási engedélyt.

Vigyázz: A Katonai ló könyv önmagában nem működik. Csak akkor használható, ha sikeres volt a küldetés és 1.000.000 Yangért megvásároltad a Lovászinastól. A piacon megvásárolt Katonai ló könyv nem működik. Szintén nem működik, ha sikeres volt a küldetés, de a Katonai ló könyvet nem a Lovászinastól vásároltad.

Most már lehetőséged van a Lovaglás könyvével fejleszteni a ló speciális képességeit.

Köztes küldetések

A ló szintjének növeléséhez "Köztes küldetéseket" kell teljesíteni. Ezekhez Lómedálra van szükség, amit a majom kazamatákból lehet beszerezni. A Lovászinas adja a küldetést, aki a Lómedált csak sikeres küldetés esetén fogadja el tőled. Ha nem sikerül a küldetés, lehetőséged van azt újra felvenni és addig próbálkozni, amíg nem sikerül. Azonban, ha leszállsz a lóról, a küldetést nem teljesítetted. Ha meghalsz, a küldetés szintén sikertelen lesz. Ha sikeres volt a küldetés, a lovad fejlődik, azonban egy egész napot kell várni a következő küldetés felvételéhez. Gyakran előfordul, hogy több időt kell várni, mire felveheted a következő küldetést. A "Köztes küldetéseknek" nincs határidejük, de a ló kitartása határidőt szabhat.

A ló következő szintre fejlődésével, nemcsak annak szintjét emeli, hanem a kitartását is növeli. A 10-es szintű ló akár egy hónapig is túléli étel nélkül, azonban az 1-es szintű ló csak 14 napig bírja. Ezek mellett a Vit, Int, Erő, Ügy is növekedhet a ló szintjével.

Kezdő Ló

A fejlesztés érdekében a térképen megadott pontokhoz kell ellovagolni:

Vigyázz az automatikusan támadó szörnyekkel és a Főszörnyekkel!

Csata Ló

Csata Ló küldetések:

A nagyobb küldetéseket segítség nélkül gyakran nem lehet teljesíteni. Számos módja van a sikeres küldetésnek: az egyik a szörnyek mérgezése. Ez megakadályozza a TP regenerálódást és könnyebben ölhetjük meg a szörnyeket. A másik lehetőség, hogy segítséget kérünk játékosoktól. A segítő megöl minden más szörnyet, így biztosítja a megfelelő szörnyek újraéledését. Ha véletlenül megtámadja a küldetéshez szükséges szörnyet, lehetősége van ki- illetve belépni, valamint, ha van házastársa, akkor hozzá teleportálni. Így a szörny azt támadja, aki legközelebb üti meg. Ezenkívül a szörnyeket sziklához vagy falhoz viszi a segítő, így le tudjuk ütni a szörnyet. A szörny így nem tud elmozdulni, ezáltal a leütése nagyon gyors. Fontos tudni: a küldetés nem lett teljesítve, ha közben leszállunk a lóról!

Fontos: Lehetőségünk van csatorna váltásra és portálásra is, ami nem akadályozza a küldetés sikerességét. Ha a baloldalon már megjelent a küldetés sikeressége, akkor esetleges halálunk esetén a küldetést továbbra is sikeresnek fogadja el.

Katona Ló

22-30-as Szint nem elérhető még a játékban.Bug.png Vigyázat, hiba! A küldetéseket csak abban az esetben számolja, ha a csoport vezetője a Démon toronyban vagy a Hwang templomban van!


Státusz-érték változás a ló különféle szakaszaiban

A következő táblázat mutatja a Státuszok változását a Ló különféle szintjein. Ezek az értékek csak akkor érvényesek ha:

 • megfelelő szintű a ló;
 • mincs képesség pont;
 • egy képesség sem aktív;
 • semmilyen hatás nem érvényes (italok, stb.).

A karakter szintje nem számít. A fent említett pontoknak kell teljesülnie.

Lószint Vit Int Erő Ügy
1 18 9 26 35
2 18 9 27 36
3 19 9 28 38
4 19 10 29 39
5 20 10 30 40
6 21 10 31 41
7 21 11 32 42
8 22 11 33 44
9 22 11 34 45
10 23 12 35 46
11 27 13 40 53
12 27 14 41 54
13 28 14 42 56
14 28 14 43 57
15 29 15 44 58
16 30 15 44 59
17 30 15 45 60
18 31 15 46 62
19 31 16 47 63
20 32 16 48 64
21 36 18 53 71


Lásd még