A ló egy sokkal gyorsabb közlekedési lehetőség, mint a sétálás. 25-ös szinttől használhatunk lovakat, amit a Lovászinastól kapunk meg. Ha sikerülnek a küldetések és megvannak a megfelelő eszközeink, egy hűséges állatunk lehet a játékban. A lovak mellett számos más állatot megvásárolhatunk Tárgypiacon, vagy eventek alkalmával juthatunk hozzá.

Általános információ

Ló hívás

A Lóhívás Lóhívás megmutatja, hogy mennyire sikeresen tudjuk hívni a lovat. Minden hívási kísérlet 100 MP-be kerül.
A Lószelídítés könyve.png Lószelídítés könyve a makrancos lovakat is megszelídíti.

Lóhívás szintje 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Esély a ló hívására 10% 15% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100%

Ételek

A lovat etetni kell, hogy ne haljon meg. Az etetés gyakorisága a ló szintjétől függ. Minél alacsonyabb a szintje, annál gyakrabban kell azt etetni. A ló szintjétől függ, hogy milyen étel szükséges az etetéshez.

Kép Étel Ló fajta Szint
Széna.png Széna Kezdő Ló 25-ös szinttől alternatív drop
Répa.png Répa Csata Ló 35-ös szinttől alternatív drop
Vörös ginzeng.png Vörös ginzeng Katona Ló 50-es szinttől alternatív drop
Vörös ginzeng (prémium).png Vörös ginzeng (prémium) Hatalmas hadiló Bajnokszinttől alternatív drop Yoharán
Állapot Jelentés
Normál.png Normál
Éhes.png Éhes
Éhező.png Éhező
Halott.png Halott

Ló élesztők

A ló meghal, ha nem etetjük. Ha meghalt a ló, akkor egy-egy megfelelő növénnyel újra lehet éleszteni. Ezeket a növényeket különböző nehézségű kazamatákban szerezhetjük meg. A növényt a Lovászinashoz kell vinni, aki újraéleszti azt. A növények a következők:

Kép Növény Ló fajta Megtalálható
Titokzatos gyogynoveny.png Könnyű majom növény Kezdő Ló Sziklamajom Hasun Dongban
Normál majom növény.png Közepes majom növény Csata Ló Gyalogló majom Jungsun Dongban
Majom noveny nehez.png Nehéz majom növény Katona Ló Majom fejedelem Sangsun Dongban
Életfű.png Életfű Hatalmas hadiló Gnoll barlang szörnyeinél

Ló cukorka

A Tárgypiacon vásárolható meg a Ló cukra.png Ló cukra 25 Sárkányérme.png SÉ-ért. Lehetővé teszi hogy nevet adj a hátasodnak 30 napra. Szintén növeli a védelmi értékedet 20-szal erre a 30 napra.

Kézikönyv a lóhoz

Ha rákattintasz a lóra egy kis ablak jelenik meg. Ezzel a következők érhetőek el:

 • Etetés: Megeteti a lovat.
 • Felszállás: Felszáll a lóra.
 • Visszaküldés: Elküldi a lovat.
 • Alkat megfigyelése: Az erőt és kitartást mutatja.
 • Elnevezés: ló cukra szükséges az elnevezéshez.
 • Semmi (ablak bezárása)

Billentyűparancsok

Ezek billentyűparancsokkal is használhatók:

 • CTRL + B -> Ló elküldése
 • CTRL + F -> Ló etetése
 • CTRL + H -> Fel- vagy leszállás
 • CTRL + G -> Fel- vagy leszállás
 • CTRL + J -> Leszállás

Lófajták és jellemzőik

4 különböző típusú ló van:

Pony

Pony

Leírás: A Lovászinasnál 10-es szinttől érhető el Lovaglójegy.png Lovaglójegyért cserébe. A lovaglójegyet küldetések jutalmaként vagy Vadászküldetésekért kapod. Átadható és a piacon eladható. 10 percig használható, de csak óránként egyszer. A Pony úgy néz ki, mint a Kezdő ló céh nélkül. átadható

Kezdő ló

Kezdő Ló (céh nélkül)
Kezdő Ló (céhben)
Kezdő Ló (céhvezérként)

Leírás: A kezdő ló egy egyszerű ló. Lovagolni lehet rajta, azonban nem harcolhatunk róla és nem használhatóak a speciális képességek. Lótakarmányra van szüksége, ami Széna.png Széna néven érhető el a játékban. A képernyő tetején, a bal oldalon lévő ikon megmutatja, hogy a ló éhes-e vagy sem, valamint, hogy meddig használható, esetleg pihennie kell-e.

Csata ló

Csata Ló (céh nélkül)
Csata Ló (céhben)
Csata Ló (céhvezérként)

Leírás: A Csata ló a fejlett ló. Harcolhatunk róla, de nem használhatóak a speciális képességek. Lótakarmányra van szüksége, ami Répa.png Répa néven érhető el a játékban. A képernyő tetején, a bal oldalon lévő ikon megmutatja, hogy a ló éhes-e vagy sem, valamint, hogy meddig használható, esetleg pihennie kell-e.

Katona ló

Katona Ló (céh nélkül)
Katona Ló (céhben)
Katona Ló (céhvezérként)

Leírás: A Katona ló a professzionális ló. Harcolhatunk róla és a speciális képességek is használhatóak. Lótakarmányra van szüksége, ami Vörös ginzeng.png Vörös ginzeng néven elérhető a játékban. A képernyő tetején, a bal oldalon lévő ikon megmutatja, hogy a ló éhes-e vagy sem, valamint, hogy meddig használható, esetleg pihennie kell-e.


A következő képességeket lehet megtanulni: Lovaglás könyve.png Lovaglás könyvével fejleszthetőek a képességek, de csak M1-ig.

Hatalmas hadiló

Hatalmas hadiló (céh nélkül)
Hatalmas hadiló (céhben)
Hatalmas hadiló (céhvezérként)

Leírás: A Hatalmas hadiló a professzionális ló. Harcolhatunk róla és a speciális képességek is használhatóak. Lótakarmányra van szüksége, ami Vörös ginzeng (prémium).png Vörös ginzeng (prémium) néven elérhető a játékban. A képernyő tetején, a bal oldalon lévő ikon megmutatja, hogy a ló éhes-e vagy sem, valamint, hogy meddig használható, esetleg pihennie kell-e.

Lovas küldetések

Ahhoz, hogy egy lovat fejleszteni tudj, szükséged van egy Lómedál.png Lómedálra a leltáradba, amit a Lovászinasnál tudsz beváltani. Ha egy küldetés sikertelen, lehetőséged van újrapróbálni azt.Bug.png Vigyázat, hiba! Minden lovas küldetésnél, kivéve a köztes küldetéseknél, 30 perc áll rendelkezésre; ezt gyakran nem jeleníti meg a küldetés tekercs!


Kezdő Ló

Szükséges 25-ös szint Lómedál.png Lómedál 100.000 Yang.png Yang
Lóhívó Lókép.png Lókép


Ha elérted a 25-ös szintet, menj el a Kezdő majom kazamatába, ahol szerezhetsz Lómedál.png Lómedált. A Lómedál.png Lómedál a többi játékostól is megvásárolható; a piacon vagy kereskedésben. A Lovászinas csak akkor ad küldetést, ha van Lómedál.png Lómedál a leltárban. Kattints rá, majd az "Információ a lóról" lehetőséget kell választani. Fogadd el a küldetést. 20 Vad íjászt kell megölni 30 perc alatt. Vigyázz hogy ne téveszd össze az Erős Vad íjásszal, aki nagyon hasonló, de felismerhető az eltérő pirosas színéről. Ügyelj, arra, hogy ne veszíts sok időt az oda és vissza úttal, sokat segít, ha pontosan ismered az utat. A feladat könnyebb, ha valaki segít. A küldetés végén beszélj a Lovászinassal. A gyorsabb odaérés érdekében meghalhatsz, ez nem számít.

Sikeres küldetés esetén a Lovászinas előállítja neked a Lókép.png Lóképet, ami egy kis időbe telik. Meg kell várni, amíg a bal oldalon megjelenik az értesítés, hogy elkészült a Lókép.png Lókép. Egyes esetekben ez csak 12-14 óra, de általában 24 óra alatt készül el. Menj vissza a Lovászinashoz, akitől 100.000 Yang.png Yangért megvásárolhatod a lovaglási engedélyt. A Lókép.png Lóképet megkapod, mivel azonban a lóhívás még mindíg "0" szinten van, így csak 10% az esély a lóhívásra. Tehát türelem.

Vigyázz: A Lókép.png Lókép önmagában nem működik. Csak akkor használható, ha sikeres volt a küldetés és 100.000 Yang.png Yangért megvásároltad a Lovászinastól. A piacon megvásárolt Lókép.png Lókép nem működik. Szintén nem működik, ha ugyan sikeres volt a küldetés, de a Lókép.png Lóképet nem a Lovászinastól vásároltad.

I icon.png Jegyzet: Ha megpróbálunk elkezdeni egy lovas küldetést, anélkül, hogy lenne nálunk Lómedál, megjelenik egy küldetés tekercs, amely felszólít arra, hogy szükséges beszereznünk egyet. Miután beszereztük folytatható a küldetés.


Csata Ló

Szükséges 35-ös szint 10-es szintű ló Lómedál.png Lómedál 500.000 Yang.png Yang
Lóhívó Felfegyverzett ló könyv.png Felfegyverzett ló könyv


A küldetés a 10-es szintű ló megszerzése után indítható. 30 perc alatt kell megölni 100 Kígyó íjászt, vagy Skorpió íjászt (ezeket lehet keverni, de az SD2-ben megölt íjászok nem számítanak). Érdemes olyan üres csatornát választani, ahol nincsenek sokan. Mivel ez a feladat nehéz egy játékos számára, érdemes segítséget kérni más játékosoktól. Egy csoportban összesen 8 játékos lehet. A csoport tagjai a sivatagban megölik a felesleges szörnyeket, ezzel biztosítva a feladat sikerességét. Ha elfogynak a szörnyek, célszerű "megtisztítani" a térképet, a nem megfelelő szörnyektől. A csoport vezetőjének neked kell lenned, azonban nem szükséges ölnöd. A csapattagok által megölt szörnyeket is számolja. Ha kész a küldetés, menj a Lovászinashoz, aki sikeres küldetés esetén előállítja neked a Felfegyverzett ló könyv.png Felfegyverzett ló könyvet, ami egy kis időbe telik. Meg kell várni, amíg a bal oldalon megjelenik az értesítés, hogy elkészült a Felfegyverzett ló könyv.png Felfegyverzett ló könyv. 22-24 órába telik az elkészítés. Menj vissza a Lovászinashoz, akitől 500.000 Yang.png Yangért megvásárolhatod a lovaglási engedélyt.

Vigyázz: A Felfegyverzett ló könyv.png Felfegyverzett ló könyv önmagában nem működik. Csak akkor használható, ha sikeres volt a küldetés és 500.000 Yang.png Yangért megvásároltad a Lovászinastól. A Piacon megvásárolt Felfegyverzett ló könyv.png Felfegyverzett ló könyv nem működik. Szintén nem működik, ha sikeres volt a küldetés, de a Felfegyverzett ló könyv.png Felfegyverzett ló könyvet nem a Lovászinastól vásároltad.

Katona Ló

Szükséges 50-es szint 20-as szintű ló Lómedál.png Lómedál 1.000.000 Yang.png Yang
Lóhívó Katonai ló könyv.png Katonai ló könyv

A küldetés a 20-as szintű ló megszerzése után indítható. 30 perc alatt kell 300 Démon íjászt megölni a Démon toronyban. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak erre a küldetésre is, mint a Csata Ló esetében. Neked kell lenned a csoport vezetőjének, akkor fogja számolni a csoport által megölt szörnyeket. Ha kész a küldetés, menj a Lovászinashoz, aki sikeres küldetés esetén előállítja neked a Katonai ló könyv.png Katonai ló könyvet. Ez egy napba fog telni. Meg kell várni, amíg a bal oldalon megjelenik az értesítés, hogy elkészült a Katonai ló könyv.png Katonai ló könyv. Menj vissza a Lovászinashoz, akitől 1.000.000 Yang.png Yangért megvásárolhatod a lovaglási engedélyt.

Vigyázz: A Katonai ló könyv.png Katonai ló könyv önmagában nem működik. Csak akkor használható, ha sikeres volt a küldetés és 1.000.000 Yang.png Yangért megvásároltad a Lovászinastól. A piacon megvásárolt Katonai ló könyv.png Katonai ló könyv nem működik. Szintén nem működik, ha sikeres volt a küldetés, de a Katonai ló könyv.png Katonai ló könyvet nem a Lovászinastól vásároltad.

Most már lehetőséged van a Lovaglás könyve.png Lovaglás könyvével fejleszteni a ló speciális képességeit.Bug.png Vigyázat, hiba! A küldetéseket csak abban az esetben számolja, ha a csoport vezetője a Démon toronyban vagy a Hwang templomban van!


Hatalmas hadiló

Szükséges Bajnok szint 31-es szintű ló 100.000.000 Yang.png Yang
Lóhívó Arany ló könyv.png Arany ló könyv

A küldetés akkor érhető el, ha a lovatok elérte a 31. szintet. A próba kiállásához le kell győznötök 100 szörnyet a Gnoll barlangokban 30 perc alatt. Ha sikerül, akkor megkapjátok az Arany ló könyv.png Arany ló könyvet. Ha a lovatok 30. szintű vagy az alatti, a lovatok 1 új ló készséget használhat egy időben, de a 31. szinttől kezdve már egyszerre 2-t is.

Köztes küldetések

A ló szintjének növeléséhez "Köztes küldetéseket" kell teljesíteni. Ezekhez Lómedál.png Lómedálra van szükség, amit a majom kazamatákból lehet beszerezni. A Lovászinas adja a küldetést, aki a Lómedál.png Lómedált csak sikeres küldetés esetén fogadja el tőled. Ha nem sikerül a küldetés, lehetőséged van azt újra felvenni és addig próbálkozni, amíg nem sikerül. Azonban, ha leszállsz a lóról, a küldetést nem teljesítetted. Ha meghalsz, a küldetés szintén sikertelen lesz. Ha sikeres volt a küldetés, a lovad fejlődik, azonban egy egész napot kell várni a következő küldetés felvételéhez. Gyakran előfordul, hogy több időt kell várni, mire felveheted a következő küldetést. A "Köztes küldetéseknek" nincs határidejük, de a ló kitartása határidőt szabhat.

A ló következő szintre fejlődésével, nemcsak annak szintjét emeli, hanem a kitartását is növeli. A 10-es szintű ló akár egy hónapig is túléli étel nélkül, azonban az 1-es szintű ló csak 14 napig bírja. Ezek mellett a Vit, Int, Erő, Ügy is növekedhet a ló szintjével.

Kezdő Ló

A fejlesztés érdekében a térképen megadott pontokhoz kell ellovagolni:

Vigyázz az automatikusan támadó szörnyekkel és a Főszörnyekkel!

Csata Ló

Csata Ló küldetések:

A nagyobb küldetéseket segítség nélkül gyakran nem lehet teljesíteni. Számos módja van a sikeres küldetésnek: az egyik a szörnyek mérgezése. Ez megakadályozza a TP regenerálódást és könnyebben ölhetjük meg a szörnyeket. A másik lehetőség, hogy segítséget kérünk játékosoktól. A segítő megöl minden más szörnyet, így biztosítja a megfelelő szörnyek újraéledését. Ha véletlenül megtámadja a küldetéshez szükséges szörnyet, lehetősége van ki- illetve belépni, valamint, ha van házastársa, akkor hozzá teleportálni. Így a szörny azt támadja, aki legközelebb üti meg. Ezenkívül a szörnyeket sziklához vagy falhoz viszi a segítő, így le tudjuk ütni a szörnyet. A szörny így nem tud elmozdulni, ezáltal a leütése nagyon gyors. Fontos tudni: a küldetés nem lett teljesítve, ha közben leszállunk a lóról!

Fontos: Lehetőségünk van csatorna váltásra és portálásra is, ami nem akadályozza a küldetés sikerességét. Ha a baloldalon már megjelent a küldetés sikeressége, akkor esetleges halálunk esetén a küldetést továbbra is sikeresnek fogadja el.

Katona Ló

22-30-as Szint a 22.0-ás verzióval került be a játékba, és ezzel a frissítéssel a lovat 40-es szintig lehet továbbfejleszteni.

Itt nem a hagyományos küldetésekkel növelhető a ló szintje, hanem EXP-el, aminek ablakát a Lovászinasnál megnyitható menüből érheted el.

Ló szintjének növelése.png Ló szint növelés2.png

Hatalmas hadiló

Egészen 40-es szintig fejleszthető.

Státuszérték változás a ló különféle szakaszaiban (21-es ló szintig)

A következő táblázat mutatja a Státuszok változását a Ló különféle szintjein. Ezek az értékek csak akkor érvényesek ha:

 • megfelelő szintű a ló;
 • mincs képesség pont;
 • egy képesség sem aktív;
 • semmilyen hatás nem érvényes (italok, stb.).

A karakter szintje nem számít. A fent említett pontoknak kell teljesülnie.

Ló szintje VIT.png VIT INT.png INT ERŐ.png ERŐ ÜGY.png ÜGY
1 18 9 26 35
2 18 9 27 36
3 19 9 28 38
4 19 10 29 39
5 20 10 30 40
6 21 10 31 41
7 21 11 32 42
8 22 11 33 44
9 22 11 34 45
10 23 12 35 46
11 27 13 40 53
12 27 14 41 54
13 28 14 42 56
14 28 14 43 57
15 29 15 44 58
16 30 15 44 59
17 30 15 45 60
18 31 15 46 62
19 31 16 47 63
20 32 16 48 64
21 36 18 53 71

Továbbfejlesztett lovaglás rendszer

22.0-ás verzióval került be a játékba, 2022.01.26-án.

Egy új ló

De hogyan szerezhetitek meg az új lovatok? Egyszerű! Ha a lovatok elérte a 31. szintet, hozzáférhetővé válik egy küldetés, amivel bizonyíthatjátok, hogy méltók vagytok az új, négypatás társatokra. A próba kiállásához le kell győznötök 100 szörnyet a Gnoll barlangokban 30 perc alatt. Ha sikerül, akkor megkapjátok az Arany ló könyv.png Arany ló könyvet.

 • Menjetek rögtön a Lovászinashoz, és vegyétek fel az új napi küldetést, amivel Abrak.png abrakot szerezhettek a lovatoknak. Az Abrak.png Abrak segítségével növelhetitek a lovatok szintjét a 20. szint fölött. A 75. szint feletti karakterek ezen a módon a lovuk szintjét a 30. szintig növelhetik, azok a játékosok pedig, akik már elérték a Bajnokszintet is, a lovukat a 40. szintig fejleszthetik. A hasznos bónuszok, amiket a lovatok nyújt lovaglás közben egyre erősebbé válnak egészen a 30-as szintig. És ez még nem minden! A 31. és 40. szint között a Sung Ma akaratotok is növelni fogja, és ez a bónusz növekszik a lovatok szintjével is.
 • Van néhány fontos részlet is, amit észben kell tartanotok, míg az új barátotokról gondoskodtok. Először is, ez a ló csak Vörös ginzeng (prémium).png Vörös ginzenget (prémium) fogyaszt, ami egy különleges eledel és Yoharán található meg. Ha valami rossz dolog történik a lovatokkal a kalandjaitok során, Életfű.png Életfűre lesz szükségetek a felélesztéséhez. Ezt a Gnoll barlangokban tanyázó szörnyeknél találjátok.

Hatalmas hadiló

Hatalmas hadiló (céh nélkül)
Hatalmas hadiló (céhben)
Hatalmas hadiló (céhvezérként)

Leírás: A Hatalmas hadiló a professzionális ló. Harcolhatunk róla és a speciális képességek is használhatóak. Lótakarmányra van szüksége, ami Vörös ginzeng (prémium).png Vörös ginzeng (prémium) néven elérhető a játékban. A képernyő tetején, a bal oldalon lévő ikon megmutatja, hogy a ló éhes-e vagy sem, valamint, hogy meddig használható, esetleg pihennie kell-e.

Új ló készségek

Az új lovatok nem csak arra jó, hogy eljussatok A-ból B-be! Hasznos ló készségekkel is rendelkezik, amik fantasztikus bónuszokat adnak, miközben lovagoltok.

 • Ezeket a ló készségeket a 20. szintig fejleszthetitek. Ha úgy döntötök, hogy nem tetszik a készség, amit választottatok a lovatoknak, egyszerűen elfeledtethetitek azt a lovatokkal. Ha a lovatok 30. szintű vagy az alatti, a lovatok 1 ló készséget használhat egy időben, de a 31. szinttől kezdve már egyszerre 2-t is.

A ló fejlesztése 22-40 szint között

Ló szintje Szükséges EXP
(abrakkal feltöltés)
Sikeres szintlépéshez szükséges egyéb tárgy Sikertelen fejlesztést követően a következő próbálkozáshoz szükséges
21 12.500 EXP
22 12.810 EXP
23 13.130 EXP
24 13.440 EXP
25 14.060 EXP
26 14.380 EXP
27 14.690 EXP
28 15.000 EXP
29 18.750 EXP
30 37.500 EXP
31 48.800 EXP
32 63.490 EXP
33 66.930 EXP
34 82.620 EXP
35 107.510 EXP
36 139.890 EXP
37 182.030 EXP
38 236.860 EXP
39 308.200 EXP

Státuszok alakulása 22-es ló szinttől 30-ig

Ló szintje VIT.png VIT INT.png INT ERŐ.png ERŐ ÜGY.png ÜGY
22 37 18 55 74
23 38 19 57 76
24 39 20 59 78
25 40 20 60 80
26 40 20 61 81
27 42 21 62 83
28 42 21 63 84
29 43 22 65 87
30 63 61 67 90

Státuszok alakulása 31-es ló szinttől 40-ig

Ló szintje SMerő.png Sung Ma (ERŐ) SMvit.png Sung Ma (VIT) SMell.png Sung Ma (ELL) SMint.png Sung Ma (INT)
31 10 15 25 25
32 11 17 26 26
33 12 19 27 27
34 13 21 28 28
35 14 23 29 29
36 15 25 30 30
37 16 27 31 31
38 17 29 32 32
39 18 31 33 33
40 35 40 45 45

Lásd még