A ló egy sokkal gyorsabb közlekedési lehetőség, mint a sétálás. 25-ös szinttől használhatunk lovakat, amit a Lovászinastól kapunk meg. Ha sikerülnek a küldetések és megvannak a megfelelő eszközeink, egy hűséges állatunk lehet a játékban. A lovak mellett számos más állatot megvásárolhatunk Tárgypiacon, vagy eventek alkalmával juthatunk hozzá.

Általános információ

Ló hívás

A Lóhívás Lóhívás megmutatja, hogy mennyire sikeresen tudjuk hívni a lovat. Minden hívási kísérlet 100 manába kerül.

A

Icon bg.png
Lószelídítés könyve.png

Lószelídítés könyve a makrancos lovakat is megszelídíti.

Lóhívás szintje 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Esély a ló hívására 10% 15% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100%

Ételek

A lovat etetni kell, hogy ne haljon meg. Az etetés gyakorisága a ló szintjétől függ. Minél alacsonyabb a szintje, annál gyakrabban kell azt etetni. A ló szintjétől függ, hogy milyen étel szükséges az etetéshez.

Kép Étel Ló fajta Szint
Széna.png Széna Kezdő Ló 25-ös Szinttől általános dropp
Repa.png Répa Csata Ló 35-ös Szinttől általános dropp
Ginzeng.png Vörös ginzeng Katona Ló 50-es Szinttől általános dropp
Állapot Jelentés
Normál.png Normál
Éhes.png Éhes
Éhező.png Éhező
Halott.png Halott

Ló élesztők

A ló meghal, ha nem etetjük. Ha meghalt a ló, akkor egy-egy megfelelő növénnyel újra lehet éleszteni. Ezeket a növényeket különböző nehézségű kazamatákban szerezhetjük meg. A növényt a Lovászinashoz kell vinni, aki újraéleszti azt. A növények a következők:

Kép Növény Ló fajta Megtalálható
Titokzatos gyogynoveny.png Könnyű majom növény Kezdő Ló Sziklamajom Hasun Dongban
Normál majom növény.png Közepes majom növény Csata Ló Gyalogló majom Jungsun Dongban
Majom noveny nehez.png Nehéz majom növény Katona Ló Majom fejedelem Sangsun Dongban

Ló cukorka

A Tárgypiacon vásárolható meg a Ló cukra 25 -ért. Lehetővé teszi hogy nevet adj a hátasodnak 30 napra. Szintén növeli a védelmi értékedet 20-szal erre a 30 napra.

Kézikönyv a lóhoz

Ha rákattintasz a lóra egy kis ablak jelenik meg. Ezzel a következők érhetőek el:

 • Etetés: Megeteti a lovat.
 • Felszállás: Felszáll a lóra.
 • Visszaküldés: Elküldi a lovat.
 • Alkat megfigyelése: Az erőt és kitartást mutatja.
 • Elnevezés: ló cukra szükséges az elnevezéshez.
 • Semmi (ablak bezárása)

Billentyűparancsok

Ezek billentyűparancsokkal is használhatók:

 • CTRL + B -> Ló elküldése
 • CTRL + F -> Ló etetése
 • CTRL + H -> Fel- vagy leszállás
 • CTRL + G -> Fel- vagy leszállás
 • CTRL + J -> Leszállás

Lófajták és jellemzőik

4 különböző típusú ló van:

Pony

Pony

Leírás A Lovászinasnál 10-es szinttől érhető el Icon bg.pngLovaglójegy.png Lovaglójegyért cserébe. A lovaglójegyet küldetések jutalmaként, vagy Vadászküldetésekért kapod. Átadható és a piacon eladható. 10 percig használható, de csak óránként egyszer. A Pony úgy néz ki, mint a Kezdő ló céh nélkül. Gift IS.png

Kezdő ló

Kezdő Ló (céh nélkül)
Kezdő Ló (céhben)
Kezdő Ló (céhvezérként)

Leírás: A kezdő ló egy egyszerű ló. Lovagolni lehet rajta, azonban nem harcolhatunk róla és nem használhatóak a speciális képességek. Lótakarmányra van szüksége, ami Széna néven elérhető a játékban. A képernyő tetején, a bal oldalon lévő ikon megmutatja, hogy a ló éhes-e vagy sem, valamint, hogy meddig használható, esetleg pihennie kell-e.

Csata ló

Csata Ló (céh nélkül)
Csata Ló (céhben)
Csata Ló (céhvezérként)

Leírás: A Csata ló a fejlett ló. Harcolhatunk róla, de nem használhatóak a speciális képességek. Ló takarmányra van szüksége, ami Répa néven elérhető a játékban.A képernyő tetején, a bal oldalon lévő ikon megmutatja, hogy a ló éhes, vagy nem, valamint , hogy meddig használható, esetleg pihennie kell.

Katona ló

Katona Ló (céh nélkül)
Katona Ló (céhben)
Katona Ló (céhvezérként)

Leírás: A Katona ló a professzionális ló. Harcolhatunk róla és a speciális képességek is használhatóak. Ló takarmányra van szüksége, ami Vörös ginzeng néven elérhető a játékban.A képernyő tetején, a bal oldalon lévő ikon megmutatja, hogy a ló éhes, vagy nem, valamint , hogy meddig használható, esetleg pihennie kell.


A következő képességeket lehet megtanulni: Lovaglás könyvével fejleszthetőek a képességek, de csak M1-ig.

 • Harc lóhátról: 50-es Szinttől. Lovagolj és támadj az ellenségre
 • Ló dübörgés: 52-es Szinttől. Szétdöngöl minden ellenséget a környéken.
 • Erő hullám: 55-ös Szinttől. Támadj meg minden ellenséget a lóról.
 • Nyílzápor: 50-es Szinttől, csak Ninják számára. Nyilazz lóról az ellenségre.

Lovas küldetések

Ahhoz, hogy egy lovat fejleszteni tudj, szükséged van egy Icon bg.pngLómedál.png Lómedálra a leltáradba, amit a Lovászinasnál tudsz beváltani. Ha egy küldetés sikertelen, lehetőséged van újrapróbálni azt.Bug.png Vigyázat, hiba! Minden lovas küldetésnél, kivéve a köztes küldetéseknél, 30 perc áll rendelkezésre; ezt gyakran nem jeleníti meg a küldetés tekercs!


Kezdő Ló

Szükséges 25-ös szint

Lómedál
100.000 Yang

Lóhívó Icon bg.pngLókép.png Lókép

Ha elérted a 25-ös szintet, menj el a Kezdő majom kazamatába, ahol Lómedált szerezhetsz. A Lómedál megvásárolható a többi játékostól is, piacon, vagy kereskedésben. Ha van egy Lómedál a leltárban a Lovászinas ad egy küldetést. Kattints rá, majd az "Információ a lóról" lehetőséget kell választani. Fogadd el a küldetést. 20 Vad íjászt kell megölni 30 perc alatt, vigyázz hogy ne téveszd össze az Erős Vad íjásszal, aki nagyon hasonló, de felismerhető az eltérő pirosas színéről. Ügyelj, arra, hogy ne veszíts sok időt az oda és vissza úttal, sokat segít, ha pontosan ismered az utat. A feladat könnyebb, ha valaki segít. A küldetés végén beszélj a Lovászinassal. A gyorsabb odaérés érdekében meghalhatsz, ez nem számít.

Sikeres küldetés esetén a Lovászinas előállítja neked a Lóképet, ami kis időbe telik. Meg kell várni, amíg a bal oldalon megjelenik az értesítés, hogy elkészült a Lókép. Egyes esetekben ez 12-14 óra, de 24 órába telik az elkészítés. Menj vissza a Lovászinashoz, akitől 100.000 Yangért megvásárolhatod a lovaglási engedélyt. Megkapod a Lóképet, mivel azonban a lóhívás még mindíg "0" szinten van, így csak 10% az esély a lóhívásra. Tehát türelem.

Vigyázz: A Lókép önmagában nem működik. Csak akkor használható, ha sikeres volt a küldetés és 100.000 Yangért megvásároltad a Lovászinastól. A Piacon megvásárolt Lókép nem működik. Szintén nem működik, ha sikeres volt a küldetés, de a Lóképet nem a Lovászinastól vásároltad.

I icon.png Jegyzet: Ha megpróbálunk elkezdeni egy lovas küldetést, anélkül, hogy lenne nálunk Lómedál, megjelenik egy küldetés tekercs, amely felszólít arra, hogy szükséges beszereznünk egyet. Miután beszereztük folytatható a küldetés.


Csata Ló

Szükséges 35-ös szint

10-es szintű ló
Lómedál
500.000 Yang

Lóhívó Icon bg.pngFelfegyverzett ló könyv.png Felfegyverzett ló könyv

A küldetés a 10-es szintű ló megszerzése után indítható. 30 perc alatt kell megölni 100 Kígyó íjászt, vagy Skorpió íjászt. (Ezeket lehet keverni, de SD2-ben megölt íjászok nem számítanak.) Érdemes üres csatornát választani, ami nem Busy, vagy Full. Mivel ez egy játékosnak nehéz feladat érdemes segítséget kérni más játékosoktól. 8 játékos lehet egy csoportban. A csoport tagjai a sivatagban megölik a felesleges szörnyeket, ezzel biztosítva a feladat sikerességét. Ha elfogynak a szörnyek, célszerű "tisztítani" a térképet, a nem megfelelő szörnyektől. Azonban neked kell a csoport vezetőjének lenned, de nem szükséges ölnöd. A csapattagok által megölt szörnyeket is számolja. Ha kész a küldetés menj a Lovászinashoz. Sikeres küldetés esetén a Lovászinas előállítja neked a Felfegyverzett ló könyvet, ami kis időbe telik. Meg kell várni, amíg a bal oldalon megjelenik az értesítés, hogy elkészült a Felfegyverzett ló könyv. 22-24 órába telik az elkészítés. Menj vissza a Lovászinashoz, akitől 500.000 Yangért megvásárolhatod a lovaglási engedélyt.

Vigyázz: A Felfegyverzett ló könyv önmagában nem működik. Csak akkor használható, ha sikeres volt a küldetés és 500.000 Yangért megvásároltad a Lovászinastól. A Piacon megvásárolt Felfegyverzett ló könyv nem működik. Szintén nem működik, ha sikeres volt a küldetés, de a Felfegyverzett ló könyvet nem a Lovászinastól vásároltad.

Katona Ló

Szükséges 50-es szint

20-as szintű ló
Lómedál
1.000.000 Yang

Lóhívó Icon bg.pngKatonai ló könyv.png Katonai ló könyv

A küldetés a 20-as szintű ló megszerzése után indítható. 30 perc alatt kell 300 Démon íjászt a Démon toronyban megölni. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak erre a küldetésre is, mint a Csata Ló esetében. A csoport vezetője te kell, hogy legyél, akkor számolni fogja a csoport által megölt szörnyeket. Ha kész a küldetés menj a Lovászinashoz. Sikeres küldetés esetén a Lovászinas előállítja neked a Katonai ló könyvet. Ez egy napba fog telni. Meg kell várni, amíg a bal oldalon megjelenik az értesítés, hogy elkészült a Katonai ló könyv.Menj vissza a Lovászinashoz, akitől 1.000.000 Yangért megvásárolhatod a lovaglási engedélyt.

Vigyázz: A Katonai ló könyv önmagában nem működik. Csak akkor használható, ha sikeres volt a küldetés és 1.000.000 Yangért megvásároltad a Lovászinastól. A Piacon megvásárolt Katonai ló könyv nem működik. Szintén nem működik, ha sikeres volt a küldetés, de a Katonai ló könyvet nem a Lovászinastól vásároltad.

Most már lehetőséged van a Lovaglás könyvével fejleszteni a ló speciális képességeit.

Köztes küldetések

A ló szintjének növeléséhez szükség van, úgynevezett "Köztes küldetésekre". Szükség van hozzá Lómedálra, amit a majom kazamatákból lehet beszerezni. a Lovászinasnál lehet felvenni a küldetést, aki csak sikeres küldetés esetén veszi el a Lómedált. Ha nem sikerül a küldetés lehetőséged van azt újra felvenni és addig próbálkozni, amíg nem sikerül. Azonban, ha leszállsz a lóról, a küldetést nem teljesítetted. (Ha meghalsz a küldetés szintén sikertelen.) Ha sikeres volt a küldetés a lovad fejlődik, de egy napot kell várni a következő küldetés felvételéhez. (Gyakran előfordul, hogy több időt kell várni, mire felveheted a következő küldetést.) A "Köztes küldetéseknek" nincs határidejük, de a ló kitartása határidőt szabhat.

A ló következő szintre fejlődése, nemcsak szintet emeli, hanem növeli a ló kitartását. A 10-es Szintű ló akár egy hónapig is túléli étel nélkül, azonban az 1-es Szintű ló 14 napig bírja. Ezek mellett a Vit, Int, Erő, Ügy is növekedhet a ló szintjével.

Kezdő Ló

A fejlesztés érdekében a térképen megadott pontokhoz kell ellovagolni:

Vigyázz az automatikusan támadó szörnyekkel és a Főszörnyekkel.

Csata Ló

A Csata Ló küldetések a következők:

A nagyobb küldetéseket segítség nélkül gyakran nem lehet teljesíteni. Számos módja van a sikeres küldetésnek: Az egyik a szörnyek mérgezése. Ez megakadályozza a TP regenerálódást és könnyebben ölhetjük meg a szörnyeket. A másik lehetőség, hogy segítséget kérünk játékosoktól. A segítő megöl minden más szörnyet, így biztosítja a megfelelő szörnyek újraéledését. Ha véletlenül megtámadja a küldetéshez szükséges szörnyet, lehetősége van ki- illetve belépni, valamint, ha van házastársa, akkor hozzá teleportálni. Így a szörny az támadja, aki következőleg üti meg. Ezenkívül a szörnyeket sziklához, vagy falhoz viszi a segítő, így le tudjuk ütni a szörnyet. A szörny így nem tud elmozdulni, ezáltal a leütése nagyon gyors. Fontos, hogy a küldetések közben, ha leszállunk a lóról a küldetést nem teljesítettük.

Fontos: Csatorna váltásra és portálásra lehetőségünk van, ez nem akadályozza a küldetést. Ha megjelenik a baloldalon a küldetés sikeresség esetén, akkor ha meghalunk a küldetés továbbra is sikeres lesz.

Katona Ló

22-30-as Szint nem elérhető még a játékban.Bug.png Vigyázat, hiba! A küldetéseket csak abban az esetben számolja, ha a csoport vezetője a Démon toronyban, vagy a Hwang templomban van.!


Státusz érték változás a ló különféle szakaszaiban

A következő táblázat mutatja a Státuszok változását a Ló különféle szintjein. Ezek az értékek csak akkor érvényesek ha:

 • Megfelelő szintű a ló
 • Nincs képesség pont
 • Egy képesség sem aktív
 • Semmilyen hatás nem érvényes (italok, ...)

A karakter szintje nem számít. A fent említett pontoknak kell teljesülni.


Lószint Vit Int Erő Ügy
1 18 9 26 35
2 18 9 27 36
3 19 9 28 38
4 19 10 29 39
5 20 10 30 40
6 21 10 31 41
7 21 11 32 42
8 22 11 33 44
9 22 11 34 45
10 23 12 35 46
11 27 13 40 53
12 27 14 41 54
13 28 14 42 56
14 28 14 43 57
15 29 15 44 58
16 30 15 44 59
17 30 15 45 60
18 31 15 46 62
19 31 16 47 63
20 32 16 48 64
21 36 18 53 71


Lásd még