Az öt szentély csatája


Az öt szentély csatája panoráma.png

Az öt szentély csatája egy globális PvP-rendszer mindhárom birodalom között, a résztvevők számának korlátozása nélkül. Először Pákozd szerveren volt elérhető.

2020. november közepétől állandó rendezvényként kerül megrendezésre a játékban:

 • Kezdés: csütörtökön, 18:00 óra
 • Vége: vasárnap, 23:59 óra.


Vegyetek részt az új PvP eseményen: hódítsátok meg a szentélyeket, védjétek meg őket a többi királyság ellen, és gyűjtsetek heti buff jutalmakat!

Általánosságban

Az öt szentély csatája térkép.png

A csata a Köd szigetén zajlik, amelyen megtalálható az öt szentély szétszórva a térképen.


A szentélyek:


Az első négy szentély a térkép bármely pontjáról elérhető. A Hatalom Szentélyének legyőzéséhez, először meg kell keresni és le kell győzni a térképen megjelenő Főszörnyeket.

A cél a legtöbb szentély meghódítása a különböző időszakok vége előtt. Az egyes időszakok végén az elfoglalt szentélyek száma és típusa alapján buffokat kapnak azok a játékosok, akik részt vettek a csatában.

Az öt szentély csatájának különféle szakaszait az alábbiakban ismertetjük.

Menete

Belépés a Szigetre

30-as szinttől kezdve vehetnek részt a játékosok a harcban a Szentélyek hívása.png Szentélyek hívása belépőjeggyel. Ez a Vegyeskereskedő eladónőtől vásárolható meg 50.000 Yang.png Yangért, és közvetlenül arra a különleges szigetre teleportál titeket, ahol az Öt szentély csatája játszódik.Információs ablak

Amikor a Köd szigetére érkezik a játékos, a képernyő közepén három egymástól elkülönülő ablakból álló felület jelenik meg, amely egymástól függetlenül mozgatható:

 • Áttekintés : az öt szentély vázlatát tartalmazza, esetleg színezve az őket elfoglaló királyság, a kijelölt buffok értéke és a három királyság globális pontszáma szerint.
 • Rang/Státusz információ : tartalmazza az aktuális periódus pontszámot az egyjátékos és a királyság számára, az időszak végének dátumát és az összes fő esemény teljes naplóját.
 • Térkép : tartalmazza a Köd szigete térképét, a többi ablak kezelésének gombjait és a csatából való kilépés gombját.


Öt szentély panel.pngSzabályok

Ha a harc elkezdődik, mindhárom birodalomnak harcolnia kell az öt szentély irányításáért. A következő korlátozások érvényesek:

 • Azok a játékosok, akik éppen beléptek a térképre, 10 másodpercig sebezhetetlenek lesznek.
 • A PVP mód nem módosítható.
 • A TP-t vagy MP-t biztosító italok vagy elixírek nem használhatók.
 • A buffokat vagy erőt/védelmet nyújtó tárgyak nem használhatók (pl. Sárkányisten tárgyai, vizek, harmatok vagy grillezett halak).
 • Teleportáló gyűrűk nem használhatók.Szentély elfoglalás

A szentélyek először semlegesek (nem színesek), az elfoglalásához előbb meg kell semmisíteni azokat. Ezután a játékosoknak el kell jutniuk a különféle szentélyekhez, amelyek a térkép legkülső szigetein találhatók, hogy ötszöget képezzenek. A stratégia több csapat létrehozásából áll, melyek közül egyesek a már meghódított szentélyek megvédésére, mások pedig a más királyságok által meghódított vagy még nem elfoglaltak támadására szolgálnak.

 • Egy szentély elfoglalásához meg kell semmisíteni azt. A játékos, aki elpusztítja, kap egy ideiglenes szentély típusú buffot.
 • Egy szentély megsemmisítése után egy 1 perces időzítő indul. Az a birodalom, amelyiknek a legtöbb tagja van a közelben 1 perc után, azé lesz a szentély.
 • 3 perc múlva a szentély megjelenik annak a birodalomnak a színében, aki elfoglalta azt.
Jinno birodalom által elfoglalt szentély
 • Ha egy birodalomnak 3 órán keresztül sikerül megvédenie egy szentélyt, a szentélyt fejlesztik (a TP növelésével), hogy más királyságok ne tudják könnyen visszaszerezni. Egy szentély legfeljebb háromszor fejlődik (3 szint).
 • Minél tovább áll egy szentély egy birodalom irányítása alatt, annál nehezebb lesz elpusztítani.

Megjegyzés: Egy másik királyság által már elfoglalt szentély meghódításához először meg kell semmisíteni, hogy semlegessé váljon, másodszor pedig a már leírt módon elfoglalni. A Hatalom szentélyének elfoglalása más elven alapul, ezt lentebb ismertetjük.
Véletlenszerűen kerülnek be a térképre. Miután megölték a főszörnyet a játékosok, egy óra múlva újabb jelenik meg. Ezek a szörnyek nem dobnak semmilyen tárgyat, és tapasztalatot sem lehet belőlük szerezni.

Megjegyzés: Az Esemény főszörnyek megölése az egyetlen módja annak, hogy a Hatalom szentélyét elfoglalhassa bárki.

Minden játékos, aki a Főszörnyek közelében van, amikor megölik, teleportálhat a Hatalom szentélye közelébe.

E szentély meghódításának módjai megegyeznek a többiekével. Miután a szentélyt meghódították, el lehet hagyni a szigetet az ott található portálon keresztül.Pontszám

A csatához kétféle pontszám kapcsolódik, egy a személyhez és egy a birodalomhoz :

 • Az egyes pontszámok mindegyik játékoshoz hozzárendelésre kerülnek, és növekszik vagy csökken a megölések számának megfelelően (a játékosok szintjét figyelembe vesszük). A minimális érték 0.

Pontok megszerzéséhez ugyanazt a játékost többször megölheti. Az egyéni pontszám alapján összeállítják a csatában résztvevő játékosok rangsorát.

 • A birodalom pontszáma a résztvevő játékosok egyéni pontszámainak összege. A legmagasabb pontszámot elérő birodalom növeli 1 nappal megszerzett buffok időtartamát. Döntetlen esetén a díjat annak a birodalomnak ítélik oda, amely a leghosszabb ideig birtokolta a szentélyeket. Ha itt is döntetlen az eredmény, akkor a díjat a legkevesebb játékossal rendelkező királyság kapja.A csata vége

A játékosként csata a következő esetekben fejeződik be:

 • A játékost az ellenfél játékosai legyőzik.
 • A térképen a Kilépés gombra kattintva.

Ha a játékost megölik, nem választhatja újraindeítást a Köd szigetén. Ha a csata véget ér, a játékost teleportálják oda, ahonnen érkezett. A játékosok nem veszítik el tapasztalataikat vagy tárgyaikat.

Jutalmak

 • Ha a szentély a birodalom irányítása alatt marad a játék végéig, akkor aktiválásra kerül egy 5 nap időtartamú buff. Minden szentély különböző buffot ad.
 • Csak azok a játékosok kapják a buffot, akik sikeresen részt vettek a harcban.


Az alábbi buffok lehetségesek, amely a bal felső sarokban ikonként jelenik meg Az öt szentély csatája buff ikon.png :

 • Energia szentélye (energia buff): 2-vel növeli az energiát.
 • Megvilágosodás szentélye (bónusz buff): az öltözékek bónusz értékének 3%-ával növeli az öltözékek bónuszát.