Negatív hatások

Lassítás

A mozgási sebességed csökken (30-cal), ezért lassabb leszel. Ez az állapotváltozás csak pár másodpercig tart, azonban lehetőséged van arra, hogy a pajzsodba Immunis lassulás ellen bónuszt tegyél, megakadályozva ezt.

A lassítás negatív hatását a Gyógyítósámán kezelés készsége eltávolítja. Ezek mellett, ha a kisállatod rendelkezik Csodaszer.png csodaszer készséggel, akkor esély ad a negatív hatás eltávolítására.

Mérgezés

A mérgezés egy bizonyos ideig, folyamatosan vonja le az életerőpontokat (TP). A levont mennyiség függ a maximális TP-dtől. A negatív hatás, 10 alkalommal veszi le a TP-d 5%át minden 4. másodpercben (játékosoknál és moboknál egyaránt). Továbbá a normál tp-regenerációt, és Mp-regenerációt megakadályozza. A TP/MP töltés vörös/kék itallal továbbra is működik. Nincs immun a mérgezés ellen, de lehet csökkenteni a hatását, mérgezés ellenállással.

A BM surák Sötét védelem képessége a készség szintjének megfelelően (max. 33%) csökkenti az elszenvedett TP veszteségeket.

A mérgezéstől nem lehet halni, mert a TP csökkentő hatása 1 TP-nél megáll. Viszont vigyázni kell mert 1 TP-vel akár egy vadkutya is képes egy nagyobb játékost megölni. Egy szörny vagy játékos egy nála 7 szinttel nagyobb szörnyet vagy játékost be tud mérgezni, de már 8 szinttel nagyobbat nem. Ahogy nő a szintkülönbség a mérgező és a mérgezett között a mérgező javára (természetesen a minimális -7 szint különbségtől), úgy nő a mérgezés esélye is.

A szörnyeket csak egyszer lehet mérgezni, utána védettségük lesz ellene. Még az újra feléledt verziójuk is (pld. feléledt Setaou Parancsnok). A játékosok korlátlan számban mérgezhetők.

A mérgezés exkluzív hatás! Ez azt jelenti, hogy 1 időben csak 1 ilyen hatás lehet aktív. Vagyis ameddig egy mérgezés aktív, újabb mérgezést nem lehet okozni, sem pedig vérzést.

Két mérgezés illetve vérzés közötti várakozási idő 60 másodperc.

A mérgezés negatív hatásait a Sügér grillezett.pngGrillezett sügér és a Gyógyítósámán kezelés készsége eltávolítja. Ezek mellett, ha a kisállatod rendelkezik Csodaszer.png csodaszer készséggel, akkor esély ad a negatív hatások eltávolítására. Védett területre (pld: Map1 tér) lépve a mérgezés TP csökkentő hatása ideiglenesen megszűnik.


Ájulás

Ha az ellenfél ájulással támad, akkor néhány másodpercig megbénulsz, "tehetetlen" leszel. Nem tudsz támadni, nem tudsz tárgyakat átrakni, és nem tudsz semmilyen italt használni. Az ilyen támadások általában pusztítóak, mert innen nehéz folytatni a harcot. Ugyanakkor ott van a lehetőség, hogy a pajzsba "immunis ájulás ellen" bónuszt rakj, ezzel csökkentve az ájulás valószínűségét. A Kínai tűzijáték növeli az ájulás esélyét.

A szörnyek és főszörnyek is képesek ájultatni.

Égés

A sárkány sámánok birtokolják ennek a speciális képességnek a lehetőségét, az ellenfél megégetését. Mint a mérgezésnél és a vérzésnél, itt is folyamatosan csökken az érintett TP-je. Összehasonlítva az ájulással, a mérgezéssel, vérzéssel, és a lassítással, az esélyét nem lehet növelni. Csak a sárkány sámán képességével következik be. Nincs lehetőséged, a pajzsodba "égés ellenállást" rakni. A "tűz ellenállás" bónusz, nincs hatással az égésre, nem csökkenti az esélyét, és az okozott kárt sem. A vérzéshez hasonlóan az égéstől is meghalhatsz.

Az égés negatív hatását a Gyógyítósámán kezelés készsége eltávolítja.

Vérzés

A vérzés egy bizonyos ideig, folyamatosan vonja le az életerőpontokat (TP). A levont mennyiség függ a maximális TP-dtől. A negatív hatás a szintedtől függően 3-9 alkalommal veszi le a TP-d 5%át minden 3. másodpercben (játékosoknál és moboknál egyaránt). Továbbá a normál tp-regenerációt, és Mp-regenerációt megakadályozza. A TP/MP töltés vörös/kék itallal továbbra is működik. Nincs immun a vérzés ellen, de lehet csökkenteni a hatását, vérzés ellenállással.

A vérzés adatai
lv1 - lv19 lv20 - lv39 lv40 - lv59 lv60 - lv79 lv80 - lv99 lv100 - lv119 lv120
Sebzés alkalmak száma: 3 4 5 6 7 8 9
Regeneráció kikapcsolva (másodperc): 9 12 15 18 21 24 27

A BM surák Sötét védelem képessége a készség szintjének megfelelően (max. 33%) csökkenti az elszenvedett TP veszteségeket.

A vérzéstől meg lehet halni. Egy szörny vagy játékos egy nála 7 szinttel nagyobb szörnyet vagy játékost be tud vérezni, de már 8 szinttel nagyobbat nem. Ahogy nő a szintkülönbség a vérező és a vérezett között a vérező javára (természetesen a minimális -7 szint különbségtől), úgy nő a vérzés esélye is.

A szörnyeket csak egyszer lehet vérezni, utána védettségük lesz ellene. Még az újra feléledt verziójuk is (pld. feléledt Setaou Parancsnok). A játékosok korlátlan számban vérezhetők.

A vérzés exkluzív hatás! Ez azt jelenti, hogy 1 időben csak 1 ilyen hatás lehet aktív. Vagyis ameddig egy vérzés aktív, újabb vérzést nem lehet okozni, sem pedig mérgezést.

Két vérzés illetve mérgezés közötti várakozási idő 60 másodperc.

A vérzés negatív hatásait a Kötés és a Gyógyítósámán kezelés készsége eltávolítja. Ezek mellett, ha a kisállatod rendelkezik Csodaszer.png csodaszer készséggel, akkor esély ad a negatív hatások eltávolítására. Védett területre (pld: Map1 tér) lépve a vérzés TP csökkentő hatása ideiglenesen megszűnik.

Kioltás

A Kardmágus surák varázslat kioltás képességének a hatása. Minden pozitív, buff, önbuff hatást eltávolít, illetve megakadályozza azok újrahasználatát a képesség időtartamáig. Ezek mellett számos ital (pld: Zöld ital (nagy).pngZöld ital, Lila ital (nagy).pngLila ital), Barackvirág lé.png, Zöld Harmat.pngHarmat és Ponty grillezett.pngGirllezett hal hatását is eltávolítja. Védekezni nem lehetséges ellene és nincs mód a hatást a lejárati ideje előtt eltávolítani (leszámítva a halált, mert akkor megszűnik a hatása).


Fellökés

A fellökés az a hatás amikor egy játékos vagy szörny a játékost fellöki. Ilyenkor az adott karakter a földre kerül és ameddig fel nem áll a földről (1-2 másodperc), addig képtelen lesz bármiféle támadás illetve készség használatára. Az LV90+ térképes szörnyek rendelkeznek ezzal a képességgel illetve óriások is. Amennyiben több szörny támad egyidejűleg egy játékost, akár hosszú másodpercekre is cselekvőképtelenné tudják tenni. Ez a hatás hatványozottan is jelentkezik ha a játékos átváltozva próbál meg ilyen szörnyek ellen harcolni. Az átváltozott karakter sokkal lassabban tud csak a földről felkelni, így azt sokszorozottan bénítja ez a hatás meg.

Védekezni fellökés ellen nem nagyon lehet. Hátason a hatás ülve nem érvényesül, csak földön. A mentálharcos Erős test képessége G1-es szinttől védelmet ad fellökés ellen.

PVP során ha az egyik félnek sikerül a másik felet megfelelő ütemben "elkapnia", akkor létrejön egy ilyen fellökés hatás aminek eredményeképp a másik fél képtelen lesz támadni illetve menekülni. Ilyenkor jön létre a nagyon kellemetlen "dobálás" hatás. Természetesen a mentálharcos Erős test G1+ szinttől ez ellen is védett. A hátasok ilyen célú használata PVP-ben nem megszokott.